Documentary on, well, … me

For those that speak dutch: Tomorrow (Wednesday May 24th), KRO is airing a profile of yours truly at 22:50 on Nederland 1. It is a full half hour of interview and me-being-followed-around. It will be re-broadcast the next day (Thursday May 25th) at 15:20, also on Nederland 1. Click here for the web-page of the broadcast, which has a link to the video.

5 thoughts on “Documentary on, well, … me”

 1. Hallo Rop,

  Vanavond naar je documentaire zitten kijken. Met steeds groter wordende ogen, want wat je daar zei over o.a. telefoonverkeer, stemcomputers en internetanonimiteit – daar word ik niet vrolijk van. Big Brother is wel heel erg intiem aan het meekijken. De conspiracies liggen voor het oprapen, zeg maar. Waar ik erg benieuwd naar ben, is of het mogelijk is je anoniem over het net te bewegen, met name als het gaat om het kritisch volgen van overheden. Bestaat er bijv. waterdichte IP hide software?

  Op http://www.vkmag.com/zapruder/ zijn we ook al een tijdje met dit soort zaken bezig. Misschien interessant om er eens een kijkje te nemen. Ik zie je.

  Leon

 2. Leuke docu. het meest intressante vond ik nog dat gedeelte in het stukje ondergrondse van dat station.

  Maar goed, daar schrijf ik geen comment voor.
  Waar ik wel voor schrijf is, de cryptofoon.. is dat niet achterhaald – en iets wat al vrij lang bestaat? Er staat me iets bij van gsm telefoon’s die dat een jaar of 5 geleden al konden. Ik kan het mis hebben hoor, er staat me iets vaags van bij.

  Ik begin hier over omdat ik me net als jij en vele anderen zorgen maak om de privacy van ‘gebruikers’, en dan vooral om internet-gebruikers, jullie leveren en of ontwikkelen momenteel diensten om het afluisteren van telefonieverkeer te voorkomen (althans.. 1’en en 0’en zijn niet fijn om naar te luisteren), maar daarbij kan niet voorkomen worden dat dit verkeer geregisteerd word.

  Waarom leveren jullie geen diensten waarmee je de anonimiteit van internetgebruikers kan waarborgen? Hiermee zou je er voor kunnen zorgen dat Bruikbare informatie niet word “Afgeluisterd”, en tergelijkertijd zorg je er voor dat er weinig te registreren valt.

  (Ook PDA’s zouden hier gebruik van kunnen maken mbv encrypted VOIP lijkt mij, en zo vang je 2 vliegen..)

 3. Hi Rop,

  I enjoyed the profile and I have the feeling you described the issues surrounding us very clearly and understandable not only for the already aware ‘choir’ but also for the layman.

  My feeling is that we (political aware geeks and hackers) need to start become more active in our approach to reach towards the general public in explaining these issues and possible (counter) solutions.

 4. Hallo Rop,

  Zometeen ga ik de documentaire bekijken. Ik vind je domeinnaam trouwens erg leuk 🙂

  Ik kom hier waarschijnlijk nog wel eens terug…

  Videolink (rechtstreeks) rtsp://streams.omroep.nl/tv/kro/profiel/bb.20060524.rm
  RealMedia vind ik niet zo’n superformaat, daarom download ik ‘m nu en converteer ik ‘m later naar iets van MPEG of iets dergelijks. Ik houd je op de hoogte.

Comments are closed.