Judge: twitter must hand over my data

Yesterday a judge in Virginia decided that Twitter must hand over all data it has on me, Jacob Appelbaum and Birgitta Jónsdottir. The consequences of this decision for me are extremely limited: there’s not a whole lot you can learn from records that Twitter has on me that you can’t learn from reading my blog. There are bigger principles at stake though, and this is not a good ruling for online privacy. The EFF – they represent Birgitta in this case – has a statement on their website that says it all and links to further documents if you want to read up.

Dear media people: going on past experience there may well be 30 to 50 of you trying to reach me today. Please accept my apologies if I won’t pick up the phone or if I just point you to this statement if you do manage to reach me.

25 thoughts on “Judge: twitter must hand over my data”

 1. What I do not understand is this; say, we followed each other on Twitter, and I sent you a direct message.

  What the US has not done is Subpoena my private twitter account, and my privacy is also being invaded.

  It is a real shame that people do not have the right to privacy yet the US govt operates under a complete shroud of it.

 2. Black day for privacy and freedom of speech again. But with a full moon that shines brightly on the courageous ones – supported by millions. No judge can take that down.

 3. Nou Rob, ik zou niet graag in jouw schoenen staan. De sfeer in Amerika wordt met de dag dreigender. Maar alle Nederlanders zouden zich bezorgd moeten maken, nu het Amerikaanse congres er een wet doorheen heeft gejaagd waardoor in feite iedereen, die ageert tegen het regime in USA, gevaar loopt te verdwijnen.

  Zelf heb ik een les afgeleverd in een schoolklas, waarbij ik het verband (uit)legde tussen banken, de oorlogsindustrie en geforceerde schulden, en het woord fascisme meerdere malen is gevallen.

  Dit maakt mij en de mensen die hebben meegewerkt direkt tot een vijand van het huidige regime daar, omdat de aangeleverde feiten de wortels van de ‘crisis’ blootleggen.

  En dat regime heeft zichzelf zojuist de macht gegeven, mensen overal ter wereld op te pakken en opgesloten te houden zonder recht op advocaat, rechtszaak of enige vorm van wederhoor. Dwz te laten verdwijnen.

  Bovendien mag het leger deze mensen onderwerpen aan diverse marteltechnieken. Als klap op de vuurpijl geeft Obama aan, dat hij de wet zal tegenhouden omdat de slachtoffers als POW’s, krijgsgevangenen, worden aangemerkt. Op dat moment hebben zij rechten via de Geneefse Conventie, en dat zint Obama niet. De toekomstige slachtoffers dienen geheel ZONDER rechten te zijn.

  Nu heeft Obama’s regime zichzelf allang de wettelijke macht aangereikt, overal ter wereld iedereen uit de weg te ruimen waneer dat hen uitkomt. Lopen Nederlanders tegenwoordig het risico LEGAAL op hun verlanglijstje te komen te staan? Toch fijn dat niemand dat weet, dan.

  Maar het is Sinterklaas. En al durven wij het haast niet te vragen, wij doen het toch: Sinterklaas we willen heel graag een hele goede verbinding met de rest van de wereld op het kamp maar we kunnen dat eenvoudigweg niet betalen…

 4. human rights??? hahaha such a hoax!

  You better request for asylum, the US is way to corrupted to have trust in, they even lie to justify a war. So dont be stuborn and bring your self in safety befor it is to late.

 5. I take pleasure in, cause I discovered just what I used to be taking a look for. You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

Comments are closed.